Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Φασόλια χάντρες με λαχανικά

Μια πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει δύο ομάδες τροφίμων (όσπρια και λαχανικά).Είναι εναλλακτική, αφού συνήθως τα όσπρια τα τρώμε ως σούπα και τρώγεται πολύ ευχάριστα όταν η θερμοκρασία είναι σχετικά υψηλή (όπως αυτές τις ημέρες). 


Υλικά (2 μερίδες)

               1/2 φλιτζάνι φασόλια χάντρες
                             1 κρεμμύδι
                        1 κόκκινη πιπεριά 
                1 κλωνάρι σέλερυ (προαιρ.) 
                              1 καρότο
                            λίγο λάχανο
           1 μικρή ντομάτα (ή λίγα ντοματίνια)
                       2 κουταλιές μαϊντανό
                     4 κουταλιές ελαιόλαδο
                            αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση :

Μουλιάζετε τα φασόλια σε νερό απο το προηγούμενο βράδυ. 
Την επόμενη ημέρα πετάτε το νερό και βράζετε τα φασόλια σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν (περίπου 45 λεπτά).
Σε βαθύ μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε 1-2 λεπτά στο λάδι το κρεμμύδι, την πιπεριά, το καρότο και το σέλερυ (αν βάλετε) κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες. Προσθέτετε τα φασόλια απ ευθείας απο την κατσαρόλα όπου βράζουν (με τρυπητή κουτάλα), βάζετε και το λάχανο ψιλοκομμένο και συνεχίζετε το σωτάρισμα 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνετε τότε τη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλιτζάνι καυτό νερό και αφήνετε να βράσουν όλα μαζί σε χαμηλή φωτιά για 15-20 λεπτά, να μαλακώσουν καλά τα φασόλια.
Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό και σβήνετε τη φωτιά, θα πρέπει το φαγητό να έχει μείνει με το λάδι του. Αφήνετε να κρυώσει λίγο-τρώγεται πιο ευχάριστα σε θερμοκρασία δωματίου.


Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.