Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Μικρά κέϊκ πορτοκαλιού με ελαιόλαδο και μέλι

Ατομικά κεκάκια με τη γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού χωρίς τα κορεσμένα λιπαρά του βουτύρου και χωρίς ζάχαρη. Δε χρειάζονται πολύ χρόνο για να ετοιμαστούν και είναι μια πολύ καλή επιλογή για το κολατσιό των παιδιών, το πρωινό ή ακόμα και για έναν αθλητή. Το κάθε κεκάκι αποδίδει 240 θερμίδες.


                         Υλικά (20 κεκάκια) :

500gr. αλεύρι φαρίνα
3/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
4 αβγά
1 φλιτζ. μέλι
1 φλιτζ. φρεσκοστιμμένο χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα απο 2 πορτοκάλια (βιολογικά, ακέρωτα)
2 βανίλιες



Χτυπήστε στον κάδο του μίξερ το λάδι με τα αβγά για 3 λεπτά περίπου. Προσθέτετε το ξύσμα, τις βανίλιες και μετά το χυμό, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνετε το μέλι και σταδιακά το αλεύρι (καλύτερα να είναι κοσκινισμένο). Όταν ενσωματωθεί το αλεύρι σταματάτε το χτύπημα. Λαδώνετε ελαφρά και αλευρώνετε ατομικά φορμάκια (ή θήκες για muffin) και ισομοιράζετε το μίγμα, γεμίζοντας περίπου εώς τα 3/4 γιατί θα φουσκώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 165 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Αφήνετε να κρυώσουν και ξεφορμάρετε.  



Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.