Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Κέικ ολικής με μέλι

Το κέικ είναι αγαπημένο, κλασικό γλυκό. Αυτή εδώ η συνταγή δεν περιέχει τα 2 βασικά υλικά που πρέπει να αποφεύγουμε για να προστατέψουμε την υγεία μας, βούτυρο και ζάχαρη. Κατά τ' άλλα είναι πολύ γευστικό και αφράτο, ενώ φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα.
Προσοχή! Επειδή δεν έχει ανθυγιεινά υλικά δε σημαίνει ότι μπορούμε να τρώμε απεριόριστες ποσότητες-οι θερμίδες του δε διαφέρουν απο ένα κλασικό κέϊκ!


Υλικά

                           200γρ. ελαιόλαδο
                                   2 αβγά
                               200γρ. μέλι* 
                               1-2 βανίλιες 
                          50ml γάλα φρέσκο
                     ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 
                200γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
                      100γρ. αλεύρι φαρίνα
                 1 κουταλάκι baking powder


Εκτέλεση :

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το ελαιόλαδο, τα αβγά, το μέλι, τη βανίλια, το γάλα και το ξύσμα και χτυπάτε (με το εργαλείο "φτερό") για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το αλεύρι ολικής, τη φαρίνα και το baking (κοσκινισμένα καλύτερα), χαμηλώνετε την ταχύτητα και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Βοηθάτε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής να ανακατευτεί καλά το μίγμα. 
Μεταφέρετε το μίγμα σε μια καλά λαδωμένη κι αλευρωμένη φόρμα για κέϊκ (μακρόστενη ή μικρή στρογγυλή).
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμο βυθίστε ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέϊκ (μετά τα 35 λεπτά), εάν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο.

* Προτιμήστε μέλι απο άνθη, ταιριάζει καλύτερα σε γλυκά επειδή έχει ήπια γεύση και άρωμα. 


(Η συνταγή είναι απο το alevri.com με μικρές αλλαγές)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.