Μια συνταγή για να φάνε όλοι ψάρι : όσοι αρνούνται πεισματικά να δοκιμάσουν, όσοι τους αρέσει αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο για καθάρισμα και μαγείρεμα αλλά και όσοι εκνευρίζονται με τα κόκκαλα !
Εκτέλεση :
Υλικά :
1 αβγό
1 κουταλάκι μουστάρδα
1 κουταλιά άνηθο
1 κουταλιά μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
2-3 παξιμαδάκια (τριμμένα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβετε με μαχαίρι (ή ψαλίδι κουζίνας) τη σάρκα του ψαριού. Τοποθετείτε σ' ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (το παξιμάδι σταδιακά, βάλτε τόσο ώστε να πλάθεται η ζύμη). Σκεπάζετε το μπολ και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου, ν' αναμιχθούν οι γεύσεις. Πλάθετε μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος (εάν το μίγμα είναι υγρό ή αραιό και δεν πλάθεται εύκολα προσθέστε λίγο ακόμα παξιμάδι). Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σ' ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν, περίπου 20-30 λεπτά.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.