Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Σπιτικά μπιφτέκια ψαριού !

Μια συνταγή για να φάνε όλοι ψάρι : όσοι αρνούνται πεισματικά να δοκιμάσουν, όσοι τους αρέσει αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο για καθάρισμα και μαγείρεμα αλλά και όσοι εκνευρίζονται με τα κόκκαλα ! 



                               Υλικά :

      500γρ. φιλέτο ψαριού, χωρίς κόκκαλα   
                             1 αβγό
                  1 κουταλάκι μουστάρδα
                      1 κουταλιά άνηθο
                   1 κουταλιά μαϊντανό
             1 μικρό κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
         1-2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
               2-3 παξιμαδάκια (τριμμένα)
                         αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση :

Ψιλοκόβετε με μαχαίρι (ή ψαλίδι κουζίνας) τη σάρκα του ψαριού. Τοποθετείτε σ' ένα μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά (το παξιμάδι σταδιακά, βάλτε τόσο ώστε να πλάθεται η ζύμη). Σκεπάζετε το μπολ και βάζετε στο ψυγείο 1 ώρα περίπου, ν' αναμιχθούν οι γεύσεις. Πλάθετε μπιφτέκια στο επιθυμητό μέγεθος (εάν το μίγμα είναι υγρό ή αραιό και δεν πλάθεται εύκολα προσθέστε λίγο ακόμα παξιμάδι). Τοποθετείτε τα μπιφτέκια σ' ένα ταψάκι με λαδόκολλα και ψήνετε σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν, περίπου 20-30 λεπτά. 


Αθανασία Κακλαμάνου 
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.