Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Παγωτό κακάο

Μια εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό με καταπληκτική γεύση. Με αυτή τη συνταγή παρασκευάζεται 1 κιλό παγωτό, δηλαδή 20--25 μπάλες, ανάλογα το μέγεθος της μπάλας !  Οι θερμίδες του συνόλου της συνταγής είναι 2150. Μπορείτε να προσθέσετε, αν θέλετε, ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους


                      Υλικά :

3 φλιτζάνια (750 ml) φρέσκο γάλα πλήρες 
1 ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
1 φλιτζάνι κακάο (άγλυκο)
2 βανίλιες

Εκτέλεση :

Ρίχνετε σε κατσαρόλα το γάλα και τις βανίλιες. Προσθέτετε το ζαχαρούχο και το κακάο, το οποίο έχετε πριν κοσκινίσει. Ανακατεύετε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μίγμα και να ομογενοποιηθεί. Όταν έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρετε απο τη φωτιά κι αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά. 
Βάζετε σε παγωτομηχανή κι ακολουθείτε τις οδηγίες για την παρασκευή παγωτού. Όταν είναι έτοιμο, μεταφέρετε το παγωτό σε μεταλλικό σκεύος με καπάκι και φυλάσσετε στην κατάψυξη.

(Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή βάζετε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη να παγώσει και ανα μία ώρα το βγάζετε και το χτυπάτε με το μίξερ ή με σύρμα ν' αφρατέψει. Με αυτό τον τρόπο σπάνε οι κρύσταλλοι και το παγωτό αποκτά την επιθυμητή, βελούδινη υφή. Επαναλάβετε τη διαδικασία του χτυπήματος 4-5 φορές).  

Για να το βγάλετε πιο εύκολα απο το σκεύος (επειδή παγώνει πολύ) αφήστε το για 10-15 λεπτά στη συντήρηση του ψυγείου. Αφού σερβίρετε επανατοποθετείστε το υπόλοιπο παγωτό αμέσως στην κατάψυξη. 
 

(Η συνταγή είναι της γνωστής σεφ Αργυρώς Μπαρμπαρίγου)
             (http://www.argiro.gr/recipe/sugklonistiko-pagoto-kakao/ )


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.