Οι παραδοσιακές μας συνήθειες τις ημέρες του Πάσχα μας οδηγούν στο να αγοράζουμε και να καταναλώνουμε συγκεκριμένα τρόφιμα. Το να τα επιλέξουμε σωστά και να τα διαχειριστούμε επίσης με κατάλληλο τρόπο είναι σημαντικό επειδή έτσι αποφεύγονται οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας και οι μέρες αυτές της Ορθοδοξίας έχουν μόνο θετικό αντίκτυπο.
Τι πρέπει να προσέχουμε γενικώς :
- Να αγοράζουμε τρόφιμα μόνο απο επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς
- Να αγοράζουμε κρέας που είναι τοποθετημένο μέσα σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες και ποτέ εκτός ψυγείου ή εκτεθειμένο σε σκόνη, έντομα και μικρόβια
- Να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στις συνθήκες υγιεινής του προσωπικού αλλά και στην καθαριότητα των χώρων απο όπου ψωνίζουμε
- Να εξετάζουμε προσεκτικά την επισήμανση των προϊόντων και τις ενδεικτικές πινακίδες πώλησης
Δείτε στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε ο ΕΦΕΤ (εδώ) τι άλλο πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε κρέας (ολόκληρο είτε εντόσθια), νωπά αβγά, σοκολατένια αβγά, αλλά και το τι ισχύει για τις βαφές των αβγών.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.