Ένα απο τα κλασικά φαγητά που όλοι μαγειρεύουμε λίγο πολύ είναι το κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες. Αυτή η συνταγή είναι μια εναλλακτική πρόταση, εμπλουτισμένη με επιπλέον λαχανικά και μια σάλτσα μουστάρδας η οποία είναι διακριτική και όχι τόσο έντονη ώστε να καλύψει τα υπόλοιπα υλικά του πιάτου.
Επέλεξα τη γλυκοπατάτα, γιατί σε αυτό το πιάτο δίνει πολύ ωραία γεύση και είναι ούτως ή άλλως ένα πολύ θρεπτικό τρόφιμο. Αν δεν την προτιμάτε μπορείτε φυσικά να βάλετε την απλή πατάτα.
Υλικά (2 μερίδες)
2 γλυκοπατάτες
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 κολοκυθάκια
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμύδι
αλάτι-πιπέρι
ελαιόλαδο
Σάλτσα : 1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι κάρυ
1/2 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι ξύδι βαλσάμικο
Εκτέλεση :
Κόβετε τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε και τα απλώνετε σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς.
Βάζετε και το κοτόπουλο, αφού αλατοπιπερώσετε, πάνω απο τα λαχανικά.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο νερό (1 ποτηράκι περίπου) και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, να μισοψηθεί το κοτόπουλο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:σε μπολάκι βάζετε όλα μαζί τα υλικά κι ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάζετε το ταψί απο το φούρνο, γυρίζετε το κοτόπουλο απο την άλλη πλευρά και μ ένα πινέλο αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας, προσεκτικά να πάει παντού.
Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε άλλα 20-25 λεπτά να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Βάζετε και το κοτόπουλο, αφού αλατοπιπερώσετε, πάνω απο τα λαχανικά.
Περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο, προσθέτετε λίγο νερό (1 ποτηράκι περίπου) και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά, να μισοψηθεί το κοτόπουλο.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα:σε μπολάκι βάζετε όλα μαζί τα υλικά κι ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
Βγάζετε το ταψί απο το φούρνο, γυρίζετε το κοτόπουλο απο την άλλη πλευρά και μ ένα πινέλο αλείφετε με το μίγμα της μουστάρδας, προσεκτικά να πάει παντού.
Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε άλλα 20-25 λεπτά να ψηθεί καλά το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
Καλή επιτυχία !
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.