Μια απλή συνταγή για ένα υγιεινό, θρεπτικό και νόστιμο γλυκό. Προσοχή στην ποσότητα, κάθε μερίδα αποδίδει 360 θερμίδες...Είναι μια καλή επιλογή για το πρωινό αλλά και το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. Επίσης μπορεί να καταναλωθεί απο έναν αθλητή ως ενδιάμεσο σνακ.
Υλικά (15 μερίδες)
Ζύμη: 600γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια baking powder
300γρ. φρεσκοστιμμένος χυμός πορτοκαλιού
200 γρ. ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι κανέλα
Γέμιση : 1 κιλό μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στα 8
100γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
50γρ. μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Ζύμη : Βάζουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο μπολ και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακή. Εναλλακτικά τα ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό ή το γάντζο. Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Γέμιση : Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε απαλά.
Συναρμολόγηση : Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη και ανοίγουμε καθένα με τον πλάστη σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. Σε ένα ταψί 30 εκατοστών στρώνουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε στο εσωτερικό του το ένα φύλλο ζύμης, ανασηκώνουμε λίγο τις άκρες να καλυφθούν και τα πλαϊνά του ταψιού. Απο πάνω ρίχνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης, πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει η ζύμη στα πλαινά. Εναλλακτικά, κόβουμε το δεύτερο φύλλο σε ροδέλες ζύμης και καλύπτουμε την επιφάνεια οριζόντια και κάθετα σχηματίζοντας ένα πλέγμα (όπως φαίνεται στη φωτογραφία). Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της πίτας. Αφηνουμε τη μηλόπιτα να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.
(Η συνταγή είναι παραλλαγή της συνταγής "Νηστίσιμη μηλόπιτα",
https://www.sintayes.gr/syntages/milopita-nistisimi/)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.