Μια εναλλακτική πρόταση για μια ελαφριά, νόστιμη αλλά και χορταστική ομελέτα. Ιδανική για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο για μαγείρεμα αλλά και για εκείνους που δε διαθέτουν ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες!
Υλικά (2 μερίδες) :
4 αβγά
1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (ή 3-4 φρέσκα)
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά
4-5 ντοματίνια (προαιρετικά)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβετε την πιπεριά, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια (εάν βάλετε φρέσκα μανιτάρια θα πρέπει πρώτα να τα σωτάρετε 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο). Απλώνετε τα λαχανικά σε ένα ρηχό αντικολλητικό ταψάκι 24 εκατοστών και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Έπετα χτυπάτε τα αβγά με αλάτι και πιπέρι, προσθέτετε το γάλα και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύετε πολύ καλά, να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Περιχύνετε τα λαχανικά με το μίγμα των αβγών. Τέλος προσθέτετε το τυρί (σε λεπτές φέτες ή τριμμένο) και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 20 λεπτά περίπου, να σταθεροποιηθεί η ομελέτα και να ροδίσει καλά η επιφάνεια.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.