Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017

Πίτσα λαχανικών (με σπιτική λεπτή ζύμη)

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ετοιμάσετε αυτή τη σπιτική πίτσα για εσάς και τους δικούς σας, το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει! Ιδανική για συγκεντρώσεις στο σπίτι με φίλους, για το παιδικό πάρτυ αλλά και για κάθε άλλη περίσταση, τρώγεται ευχάριστα ακόμα και την επόμενη ημέρα (αν περισσέψει!)


Υλικά (1 πίτσα 30εκ.) :


Ζύμη : 200γρ. αλεύρι σκληρό (1+3/4 φλιτζ.)
1/2 φακελάκι ξηρή μαγιά (5γρ.)
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι (απλό) 
1 πρέζα ζάχαρη, αλάτι
νερό χλιαρό (περίπου 1 ποτηράκι κρασιού)

Απο πάνω: 1/2 φλιτζ. σάλτσα ντομάτα (με σκόρδο, ρίγανη, δυόσμο)
1 πιπεριά (πράσινη ή κόκκινη)
1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια (ή φρέσκα)
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
250γρ. τυριά κίτρινα light (τριμμένα)


Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά της ζύμης (το νερό το προσθέτετε τελευταίο και σταδιακά) και ζυμώνετε μέχρι να έχετε ένα μαλακό ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια (η διαδικασία μπορεί ευκολότερα να γίνει στο μίξερ με το εργαλείο "γάντζος"). Σκεπάζετε το μπολ κι αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, χρειάζεται περίπου 1 ώρα. 
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψί 30 εκατοστών κι απλώνετε τη ζύμη ισόπαχα σε όλη την επιφάνεια (με το χέρι ή με έναν πλάστη). Τρυπάτε με πηρούνι σε όλη την επιφάνεια (για να μη φουσκώσει πολύ στο ψήσιμο) και ψήνετε σε δυνατό φούρνο (220 βαθμούς) για 10 λεπτά. 
Βγάζετε απο το φούρνο κι απλώνετε τη σάλτσα (να είναι κρύα), λίγο τυρί και μετά τα λαχανικά κομμένα σε μακρόστενες λωρίδες ή λεπτές φέτες.Τέλος πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα τυριά και τρίβετε λίγο φρέσκο πιπέρι απο πάνω (αν θέλετε).
Ξαναβάζετε στο φούρνο και ψήνετε άλλα 10-15 λεπτά να λιώσουν καλά τα τυριά και να ροδίσει ελαφρά η ζύμη της πίτσας. 
Αφήνετε λίγα λεπτά να κρυώσει και κόβετε σε κομμάτια.




Αθανασία Κακλαμάνου 
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.