Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά σε αυτό το πιάτο. Ένα φαγητό που μαγειρεύεται εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος, ενώ είναι κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και για δείπνο.
Ιδανικό για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή αλλά και για εσάς που βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους!
Υλικά (4 μερίδες)
600γρ. φιλέτο κοτόπουλο
2 κρεμμύδια
2 φλυτζ. λαχανικά διάφορα*
1 1/2 φλυτζ. ρύζι για πιλάφι
1 κουταλάκι κάρυ
1 κουταλάκι πάπρικα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση :
Ζεσταίνετε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και αχνίζετε το κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκιές) με ελάχιστο νερό για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα λαχανικά, ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε και το ρύζι, ανακατεύετε 1-2 φορές να λαδωθεί. Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτονται τα υλικά. Καρυκεύετε.
Χαμηλώνετε τη φωτιά (στο μέτριο προς χαμηλό) κι αφήνετε να σιγοβράσει 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ελέγχετε το φαγητό όσο βράζει μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμη.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
Τρώγεται ευχάριστα και όταν κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε.
Τρώγεται ευχάριστα και όταν κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
* Λαχανικά μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν, εγώ συνηθως το φτιάχνω με πιπεριά κόκκινη, φασολάκια στρογγυλά, καρότα, καλαμπόκι και αρακά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.