Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

"Καρμπονάρα" αλλιώς...

Σε όλους αρέσει η καρμπονάρα, ειδικά στην Ελλάδα η παραλλαγή με την κρέμα γάλακτος και το μπέϊκον είναι ιδιαίτερα δημοφιλής. Εσείς που θέλετε να προστατεύσετε την υγεία σας απο τα πολλά λιπαρά της κλασικής συνταγής αλλά δεν επιθυμείτε εκτπώσεις στη γεύση, δοκιμάστε αυτή την εναλλακτική καρμπονάρα light και πιστέψτε με, θα εκπλαγείτε απο τη νοστιμιά της!


                       Υλικά (2 μερίδες)

             200 γρ. σπαγγέτι (ή λινγκουίνι)
       1/2 κεσεδάκι (100γρ.) τυρί κρέμα light
             1/2 φλιτζ. γάλα φρέσκο 1,5%
                           1/2 κρεμμύδι
               1 πιπεριά Φλωρίνης (προαιρ.)
                             ελαιόλαδο
                                 αλάτι
                     φρεσκοτριμμένο πιπέρι
                        καπνιστή πάπρικα


Εκτέλεση

Βάζετε τα ζυμαρικά να βράσουν σε κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό.
Ταυτόχρονα σ ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρετε σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπεριά κομμένα σε λεπτές φέτες, για 1-2 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε το γάλα. Ρίχνετε και το τυρί κρέμα στο τηγάνι κι ανακατεύετε απαλά να γίνει μια ρευστή κρέμα, αφήνετε λίγα λεπτά να δέσει η σάλτσα.  Αν θέλετε πιο αραιή τη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε λίγο νερό απο τα ζυμαρικά που βράζουν. 
Σουρώνετε τα ζυμαρικά και τα βάζετε στο τηγάνι να ανακατευτούν καλά με τη σάλτσα. Τρίβετε λίγο πιπέρι, πασπαλίζετε με την πάπρικα (δίνει τη γεύση του μπέικον) και σερβίρετε τη μακαρονάδα ζεστή. 


Αθανασία Κακλαμάνου
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, MSc


 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.