Όλοι γνωρίζετε το μπριάμ που φτιάχνεται με κολοκυθάκια, πατάτες και άλλα καλοκαιρινά λαχανικά. Σήμερα σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτό το πρωτότυπο και διαφορετικό μπριάμ, με αντίστοιχα χειμερινά λαχανικά...Η γεύση του θα σας ξαφνιάσει ευχάριστα και θα σας κάνει να καθιερώσετε αυτό το πιάτο στην κουζίνα σας !
Υλικά (4 μερίδες)
2 πατάτες
3 καρότα
1 μικρό μπρόκολο
1 μικρό κουνουπίδι
1 μικρή σελινόριζα
2 κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Κόβετε τις πατάτες σε ροδέλες ή "κυδωνάτες", τη σελινόριζα σε κύβους, τα καρότα σε φέτες. Χωρίζετε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε φουντάκια, ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τοποθετείτε όλα τα λαχανικά σε ταψί να τα χωράει ακριβώς, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε 1 ποτηράκι νερό, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον αέρα σε μέτριο φούρνο γα 1 ώρα, να μαλακώσουν τα λαχανικά. Ξεσκεπάζετε, αφήνετε να κρυώσει τουλάχιστον 1/2 ώρα και σερβίρετε.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.