Μια εύκολη, νόστιμη, ελαφριά μακαρονάδα για μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι το γνωστό πιάτο της κινέζικης κουζίνας προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα !
Υλικά (2 μερίδες) :
200γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι
200γρ. κοτόπουλο φιλέτο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
1 κρεμμύδι ξερό ή 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. φασολάκια στρογγυλά (προαιρετικά)
2-3 κουταλιές σόγια sauce
1-2 κουταλάκια κάρυ
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση :
Ψιλοκόβετε το κοτόπουλο και τα λαχανικά σε μακρόστενες λεπτές λωρίδες. Σε αντικολλητικό τηγάνι (ή wok αν έχετε) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε το κοτόπουλο για 1-2 λεπτά, να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές. Προσθέτετε ελάχιστο νερό κι αφήνετε να βράσει για 10 λεπτά, να μαλακώσει. Έπειτα προσθέτετε τα λαχανικά, πασπαλίζετε με το κάρυ κι αφήνετε να βράσουν όλα μαζί λίγα λεπτά να μαλακώσουν και τα λαχανικά. Παράλληλα βράζετε τα ζυμαρικά, τα σουρώνετε και τα προσθέτετε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας, τρίβετε λίγο πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό όσο είναι ακόμα ζεστό.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.