Μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα που αποτελεί απο μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Φτιάχνεται εύκολα και διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Είναι δροσερή άρα κατάλληλη για τις ζεστές ημέρες.
Mπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα ή δείπνο-μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα θαυμάσιο γεύμα στην εργασία σας, αφού μεταφέρεται εύκολα σε μπολάκι φαγητού.
Mπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα ή δείπνο-μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα θαυμάσιο γεύμα στην εργασία σας, αφού μεταφέρεται εύκολα σε μπολάκι φαγητού.
Υλικά (2 μερίδες)
4 μέτριες πατάτες
2 αβγά
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 καρότα
2 κουταλιές άνηθο
4 κουταλιές ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξύδι
1 κεσεδάκι γιαούρτι στρ. 2%
1 κουταλιά μουστάρδα
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά ξύδι. Αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Παράλληλα βράζετε και τα αβγά για 15 περίπου λεπτά, να γίνουν σφιχτά. Αφήνετε να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ ή σαλατιέρα τρίβετε τα καρότα, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε και τα αβγά κομμένα σε κυβάκια, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Βάζετε στο μπολ και τις πατάτες που έχετε κόψει. Προσθέτετε 1 κουταλιά γιαούρτι κι ανακατεύετε να ενωθούν σε έναν πολτό ο κρόκος των αβγών, οι πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μπολάκι χτυπάτε το υπόλοιπο γιαούρτι, το υπόλοιπο λάδι-ξύδι και τη μουστάρδα, να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτα αυτή.
Σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετείτε στο ψυγείο, τουλάχιστον 2-3 ώρες, να δέσουν καλά οι γεύσεις.
(Πηγή: www.cretangastronomy.gr)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.