Το σουβλάκι είναι η αγαπημένη μας συνήθεια, όλοι μας τρώμε μια φορά την εβδομάδα (κάποιοι βέβαια και συχνότερα!). Αφιερώστε λίγο χρόνο να φτιάξετε το δικό σας σουβλάκι στο σπίτι και θα αποζημιωθείτε απο το αποτέλεσμα. Είναι πολύ νόστιμα και κυρίως, μαλακά και ζουμερά.
Είναι ιδανικά για βραδιές στο σπίτι με φίλους, για τα γιορτινά τραπέζια, τα παιδικά πάρτυ ή για όποια περίσταση εσείς προτιμάτε !
Υλικά (για 10 σουβλάκια)
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά
αλάτι-πιπέρι
Μαρινάδα:
6 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές χυμό πορτοκάλι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κ.γλ. καρίνο
(μίγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο)
Εκτέλεση
Κόβετε το κρέας σε μπουκιές ίδιου μεγέθους. Το βάζετε σε ένα μπολ.
Χτυπάτε μ ένα σύρμα ή πιρούνι τα υλικά της μαρινάδας να ομογενοποιηθούν και περιχύνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Ανακατεύετε πολύ καλά, να πάει παντού η μαρινάδα.
Σκεπάζετε το μπολ και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον.
Αλατοπιπερώνετε και περνάτε τα κομμάτια του κρέατος σε σουβλάκια εναλλάξ με την πιπεριά και το κρεμμύδι (κομμένα κι αυτά στο ίδιο μέγεθος με το κοτόπουλο).
Ψήνετε στο γκριλ ή στη σχάρα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
Όση ώρα ψήνονται μπορείτε να τα αλείψετε 1-2 φορές με τη μαρινάδα για να παραμείνουν ακόμα πιο μαλακά.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος. MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.