Φτιάξτε αυτά τα pancakes (ή τηγανίτες αν προτιμάτε) για ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο πρωινό. Χρειάζεται να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο απ ότι συνήθως γι αυτό είναι ιδανικά για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου.
Υλικά (6 pancakes)
1 φλιτζάνι αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα 1,5% (χλιαρό)
1 κουταλάκι κοφτό baking
1 βανίλια*
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι κανέλα*
1/2 κουταλάκι ζάχαρη*
Ξύσμα απο 1 πορτοκάλι* (προαιρ.)
λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνι
Απο πάνω: μέλι, ταχίνι, σουσάμι κ.α.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά μαζί και χτυπάτε μ ένα σύρμα μέχρι να έχετε έναν παχύρευστο χυλό. Βάζετε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί καλά ρίχνετε 1/2 κουταλιά ελαιόλαδο. Γυρίζετε το τηγάνι ν' απλωθεί καλά το λάδι σε όλη την επιφάνεια ψησίματος.
Μ ένα απλό κουτάλι (ή μια κουτάλα όπως αυτή των οσπρίων) παίρνετε λίγο απο το χυλό και τον απλώνετε στο τηγάνι, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό δισκάκι.
Ψήνετε 1-2 λεπτά και όταν ροδίσει η τηγανίτα γυρίζετε απο την άλλη πλευρά, με μια αντικολλητική σπάτουλα. Αφαιρείτε απο το τηγάνι όταν ροδίσει κι απο τις 2 πλευρές και τη βάζετε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί (για να απορροφήσει το περιττό λάδι).
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός.
Περιχύνετε τα pancake με μέλι, μαρμελάδα, ταχίνι ή/και ξηρούς καρπούς, σουσάμι κ.α.
Σερβίρονται και τρώγονται ζεστά!
Καλή επιτυχία
*για να φτιάξετε αλμυρά pancakes αφαιρέστε από τα υλικά τη βανίλια, την κανέλα και τη ζάχαρη και προσθέστε λίγο δυόσμο και τριμμένο τυρί. Είναι εξίσου νόστιμα!
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.