Μια απλή αλλά και νόστιμη συνταγή για το καθημερινό τραπέζι. Γίνεται με φιλέτο ψαριού για να αποφύγουμε τα ανεπιθύμητα κόκκαλα. Χρησιμοποιείται μόνο ένα ταψί όπου ψήνονται όλα μαζί τα υλικά, έτσι το ψάρι παίρνει τη γεύση των λαχανικών και όλο το φαγητό μια ιδιαίτερη νοστιμιά.
Υλικά (2 μερίδες)
2 φιλέτα πέρκα* (200γρ. το καθένα)
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1-2 καρότα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 ντομάτες
ρίγανη, μαϊντανό
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε όλα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες.
Τοποθετείτε σ ένα πυρέξ (ή ένα ταψάκι) τις πατάτες, τα καρότα, τα κολοκυθάκια και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη.
Παίρνετε τα φιλέτα του ψαριού, αλατοπιπερώνετε και τα "ξαπλώνετε" πάνω στα λαχανικά.
Απο πάνω βάζετε τις φέτες ντομάτας, περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο και σκορπίζετε το μαϊντανό.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ψάρι και να ψηθούν τα λαχανικά.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φιλέτο απο άλλο ψάρι ή να ζητήσετε απο τον ψαρά σας να φιλετάρει ένα οποιοδήποτε ψάρι (μεγάλου μεγέθους κατά προτίμηση).
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.