Κυριακή 2 Ιουνίου 2019

Σπιτικά μπισκότα τύπου digestive

Μια εύκολη συνταγή με απλά υλικά για να φτιάξετε στο σπίτι τα κλασικά μπισκότα digestive. Τα σπιτικά μπισκότα υπερέχουν σε ποιότητα, επειδή (ακόμα κι αν έχουν τις ίδιες θερμίδες με αυτά του εμπορίου) είναι απαλλαγμένα απο συντηρητικά, αρωματικές ύλες κι άλλα πρόσθετα που επιβαρύνουν σημαντικά την υγεία μας. 


          Υλικά (20-25 μπισκότα)

100γρ. νιφάδες βρώμης (1 φλυτζ.)
100γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (1 φλυτζ.)
50γρ. καστανή ζάχαρη (3 κ.σούπας)
80ml ελαιόλαδο (3/4 απο ένα ποτηράκι)
1 κ.γλυκού baking powder
λίγο αλάτι
1/4 φλυτζ. φρέσκο γάλα ελαφρύ

(φλυτζ.=250ml)



Εκτέλεση

Στον επεξεργαστή τροφίμων βάζετε τη βρώμη και χτυπάτε λίγα δευτερόλεπτα να γίνει σκόνη. Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το λάδι, το baking και το αλάτι. Χτυπάτε ξανά, περίπου 10 δευτερόλεπτα. Έπειτα προσθέτετε το γάλα λίγο λίγο (μπορεί να μη χρειαστεί όλο), μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη που να μην κολλάει. 

Βγάζετε τη ζύμη απο το μηχάνημα και ζυμώνετε 2-3 φορές με τα χέρια. Σχηματίζετε μια μπάλα και τοποθετείτε σ ένα μπολ. Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βάζετε τη ζύμη ανάμεσα σε 2 κόλλες αντικολλητικό χαρτί (αλλιώς θα κολλήσει και δε θα πλάθεται) κι ανοίγετε με τον πλάστη ένα φύλλο πάχους 5-6 χιλιοστών (προσέξτε να έχει το ίδιο πάχος όλη η επιφάνεια του φύλλου). Κόβετε τα μπισκότα με ένα κουπ-πατ (ή μ ένα ποτήρι) και τοποθετείτε σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. 

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα για 12-15 λεπτά, ανάλογα το φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες. 

Βγάζετε απο το φούρνο κι αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν. Μεταφέρετε σε σχάρα ή άλλο πιάτο να κρυώσουν τελείως και μετά φυλάσσετε σε μεταλλικό κουτί. 


(Η συνταγή είναι προσαρμογή από τη συνταγή "Σπιτικά Μπισκότα Digestive"-http://www.thehealthycook.gr/homemade-digestive-cookies)



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.