Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Πένες με ψητά λαχανικά

Το καλοκαίρι αναζητούμε πιο ελαφριές συνταγές, που να μας χορταίνουν μεν αλλά όχι να μας βαραίνουν...και φυσικά να είναι νόστιμες. Αυτή η καλοκαιρινή μακαρονάδα με τα λαχανικά συνδυάζει όλα αυτά κι επιπλέον είναι πολύ εύκολη. Δοκιμάστε τη!


                                                         Υλικά (2 μερίδες):



                            200γρ. πένες
                          2 κολοκυθάκια
                  2 πιπεριές (κόκκινη-πράσινη)
                         1 ξηρό κρεμμύδι
                        1 σκελίδα σκόρδο 
                    2 κουταλιές ελαιόλαδο
                        δυόσμο ή μαϊντανό
                             αλάτι-πιπέρι


                                                   
                                                        Εκτέλεση

Κόβετε τα λαχανικά σε μικρά κυβάκια ή μακρόστενες λωρίδες (στο σχήμα του ζυμαρικού). 
Σε ένα ρηχό ταψί (ή στη λαμαρίνα του φούρνου) στρώνετε λαδόκολλα κι απλώνετε τα λαχανικά να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πασπαλίζετε με αλάτι, πιπέρι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο. 
Ψήνετε στο γκριλ του φούρνου για 10 λεπτά (δε χρειάζεται περισσότερο γιατί θα στεγνώσουν). 
Ταυτόχρονα βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις σουρώνετε και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο, να μην κολλήσουν.
Προσθέτετε τα ψημένα λαχανικά, ρίχνετε απο πάνω το μαϊντανό ή το δυόσμο, ανακατεύετε απαλά και σερβίρετε.
Συνοδέψτε τη, αν θέλετε, με τυρί κομμένο σε μπαστουνάκια (όπως φάινεται στη φωτογραφία).


Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.