Ένα δροσερό γλυκό με την αγαπημένη γεύση της σοκολάτας. Είναι μια πιο υγιεινή μους σε σχέση με τις κλασικές που περιέχουν κρέμα γάλακτος και πρόσθετη ζάχαρη. Μπορεί να αποτελέσει ένα απογευματινό σνακ λίγες φορές την εβδομάδα.
Μια συνταγή του κορυφαίου σεφ Στέλιου Παρλιάρου.
Υλικά (4 μερίδες)
100γρ φρέσκο γάλα 1,5%
200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
150γρ. κουβερτούρα (>65% σε κακάο)
Εκτέλεση
Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και την τοποθετείτε σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ. Ζεσταίνετε το γάλα στο μπρίκι κι όταν αρχίσει να βράζει το αδειάζετε πάνω απο την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Αφήνετε για 1 λεπτό κι έπειτα ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα.
Μόλις λιώσει καλά η σοκολάτα και ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτετε λίγο λίγο το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ενσωματωθεί κι αυτό στο μίγμα.
Μοιράζετε τη μους σε 4 ποτήρια, σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες να σφίξει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.