Τα παιδιά αποστρέφονται συνήθως τα λαχανικά είτε επιλέγουν να φάνε μόνο κάποια συγκεκριμένα (π.χ. λάχανο, καρότο, ντομάτα) αποφεύγοντας όλα τα υπόλοιπα.
Με αυτό το φαγητό, όπου τα λαχανικά συνδυάζονται με τα αγαπημένα για τα παιδιά ζυμαρικά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες το παιδί σας να δοκιμάσει και να του αρέσει.
Εάν φοβάστε ότι θα απομακρύνει τα κομματάκια λαχανικών απο το πιάτο του, μπορείτε εξαρχής να τα πολτοποιήσετε και μετά να τα μαγειρέψετε, έτσι δε θα φαίνονται και δεν θα έχετε αντιδράσεις!
Υλικά (8 μερίδες)
1 πακέτο (500γρ.) κοραλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό (π.χ. κοφτό μακαρονάκι)
4 πράσα, μόνο το λευκό μέρος
2 πιπεριές Φλωρίνης
7-8 μετρίου μεγέθους μανιτάρια
Ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Αλάτι-πιπέρι
Μπεσαμέλ:
1 μεγάλο κουτί γάλα εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά
1 κουτί νερό (μετρημένο στο κουτί του γάλακτος)
4 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
αλάτι-πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα τη μπεσαμέλ: σε μικρή κατσαρόλα βάζετε όλα μαζί τα υλικά και ανάβετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Ανακατεύετε τακτικά με ένα σύρμα ή ξύλινη κουτάλα μέχρι η κρέμα να αρχίσει να πήζει-δε θέλουμε να είναι πολύ σφιχτή, όταν έχει πήξει ελαφρά σβήνετε τη φωτιά. Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε στην άκρη.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο απο όσο αναγράφει η συσκευασία τους. Σουρώνετε και περιχύνετε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε σε ένα μπολ.
Ταυτόχρονα ετοιμάζετε και τα λαχανικά: Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνετε. Αποσύρετε απο τη φωτιά και τα ρίχνετε στο μπολ με τα ζυμαρικά. Προσθέτετε τη μισή ποσότητα απο τη μπεσαμέλ. Ανακατεύετε απαλά, να ενωθούν τα υλικά.
Παίρνετε ένα ταψί ή ένα πυρίμαχο σκεύος και αλείφετε με λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνετε το μίγμα των ζυμαρικών και στρώνετε με κουτάλι έτσι ώστε να έχει παντού το ίδιο πάχος. Περιχύνετε απο πάνω με την υπόλοιπη κρέμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά να ροδίσει ελαφρά ή επιφάνεια.
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.