Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Σπιτικά μπισκότα με βρώμη, μέλι και ξηρούς καρπούς

Τα μπισκότα είναι αγαπημένη λιχουδιά μικρών και μεγάλων. Με αυτή τη συνταγή μπορείτε σε 15 μόλις λεπτά να φτιάξετε σπιτικά μπισκότα, νόστιμα και υγιεινά, χωρίς τα επικίνδυνα συντηρητικά των έτοιμων τυποποιημένων. Ιδανικά για το πρωινό σας, για το κολατσιό των παιδιών αλλά και για τους αθλητές ως ενδιάμεσο σνακ, πριν ή μετά την προπόνηση.


Υλικά (16-18 μεγάλα μπισκότα)

         1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
    2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
            3 κουταλιές μέλι
                 1 αβγό
         2 κουταλιές κανέλα
       ξύσμα 1 πορτοκαλιού
            1/2 κ.γλ. αλάτι
            2 κ.γλ. μπέϊκιν
     1 φλιτζ. αλεύρι φαρίνα
            1 φλιτζ. βρώμη
   1/3 φλιτζ. σοκολάτα ψιλοκ.
     1/2 φλιτζ. ξηροί καρποί

Εκτέλεση  

Σε μπολ βάζετε το ελαιόλαδο, το μέλι και τη ζάχαρη, ανακατεύετε ελαφρά μ ένα σύρμα. 
Προσθέτετε το αβγό, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Έπειτα ρίχνετε σταδιακά το αλεύρι και τη βρώμη, το μπέϊκιν, το αλάτι. 
Τέλος βάζετε τη σοκολάτα και τους ξηρούς καρπούς, ανακατεύετε απαλά να πάνε παντού όλα τα υλικά. Η ζύμη είναι κολλώδης, βάζετε στο ψυγείο σκεπασμένη να σφίξει, για 1 ώρα περίπου. 
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Μ ένα μεγάλο κουτάλι παίρνετε μπαλάκια απο τη ζύμη και τα αφήνετε πάνω σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους γιατί θα φουσκώσουν αρκετά.
Ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά και τα βγάζετε απο το φούρνο. Τότε θα είναι πολύ μαλακά αλλά δε χρειάζονται παραπάνω ψήσιμο γιατί όταν κρυώσουν θα σφίξουν αρκετά. 
Όταν κρυώσουν καλά τα διατηρείτε σε καλά κλεισμένο κουτί ή αεροστεγές βάζο τροφίμων.

Καλή επιτυχία!


Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.