Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Μπισκότα σοκολάτας με μέλι, χωρίς ζάχαρη

Τα υγιεινά γλυκά μπορούν να είναι και νόστιμα, πιο νόστιμα κι από τα κλασικά, κάποιες φορές! Αυτή εδώ η συνταγή το αποδεικνύει στην πράξη... Περιέχει μόνο υγιεινά υλικά, που τα περισσότερα υπάρχουν ούτως ή άλλως σε κάθε σπίτι. 
Είναι ιδανικά για το πρωινό μας αλλά και για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο. 


                  Υλικά:

   2/3 φλυτζ. ταχίνι ολικής άλεσης
   1/2 φλυτζ. μέλι θυμαρίσιο
50γρ. ελαιόλαδο (1/2 ποτηράκι περίπου)
        6 κουταλιές κακάο
              2 αυγά
      1 κουταλάκι βανίλια
     2 + 2/3 φλυτζ. αλεύρι
      1 κουταλάκι baking 
      50γρ. κουβερτούρα
  2 κουταλιές αμύγδαλα ψιλοκομμένα




Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το ταχίνι, το μέλι, το λάδι, τα αυγά, το κακάο και τη βανίλια. Ανακατεύετε καλά μ ένα σύρμα, να γίνει μια λεία σοκολατένια κρέμα. 
Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε με το χέρι, να πάρετε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθετε μικρά μπαλάκια (σε μέγεθος καρυδιού) και τοποθετείτε σε λαμαρίνα που έχετε στρώσει με λαδόκολλα. Πατάτε τα μπισκότα απο πάνω ελαφρά με τον αντίχειρα. 
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. Δε θέλουν παραπάνω ψήσιμο αλλά θα πρέπει να προσέξετε να είναι απο την κάτω πλευρά συμπαγή. 
Βγάζετε απο το φούρνο κι αφήνετε να κρυώσουν. 
Διατηρούνται σε μεταλλικό κουτί, καλά κλεισμένα. 


(Η συνταγή είναι προσαρμογή από τη συνταγή : "σοκολατένια μπισκότα με ταχίνι, αλεύρι φαγόπυρου και μέλι"-http://laxtaristessyntages.blogspot.com/2016/03/sokolatenia-biskota-me-taxini-aleyri-fagopyrou-kai-meli.html)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.