Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Νόστιμη πατατοσαλάτα με αβγό και σώς γιαουρτιού

Μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα που αποτελεί απο μόνη της ένα πλήρες γεύμα. Φτιάχνεται εύκολα και διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Είναι δροσερή άρα κατάλληλη για τις ζεστές ημέρες. 
Mπορεί να καταναλωθεί ως γεύμα ή δείπνο-μπορεί επίσης να αποτελέσει ένα θαυμάσιο γεύμα στην εργασία σας, αφού μεταφέρεται εύκολα σε μπολάκι φαγητού. 


          Υλικά (2 μερίδες) 

           4 μέτριες πατάτες
               2 αβγά
        2 φρέσκα κρεμμυδάκια
              2 καρότα
          2 κουταλιές άνηθο 
        4 κουταλιές ελαιόλαδο
          2-3 κουταλιές ξύδι
    1 κεσεδάκι γιαούρτι στρ. 2%
        1 κουταλιά μουστάρδα
             αλάτι-πιπέρι



Εκτέλεση 

Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε κυβάκια. Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 1 κουταλιά ξύδι. Αφήνετε να κρυώσουν καλά.
Παράλληλα βράζετε και τα αβγά για 15 περίπου λεπτά, να γίνουν σφιχτά. Αφήνετε να κρυώσουν. 
Σε ένα μπολ ή σαλατιέρα τρίβετε τα καρότα, ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε και τα αβγά κομμένα σε κυβάκια, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι. Βάζετε στο μπολ και τις πατάτες που έχετε κόψει. Προσθέτετε 1 κουταλιά γιαούρτι κι ανακατεύετε να ενωθούν σε έναν πολτό ο κρόκος των αβγών, οι πατάτες και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε μπολάκι χτυπάτε το υπόλοιπο γιαούρτι, το υπόλοιπο λάδι-ξύδι και τη μουστάρδα, να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτα αυτή.
Σκεπάζετε με μεμβράνη τροφίμων και τοποθετείτε στο ψυγείο, τουλάχιστον 2-3 ώρες, να δέσουν καλά οι γεύσεις. 


(Πηγή: www.cretangastronomy.gr)


Related Posts:

  • Χοιρινό στο φούρνο με λαχανικάΗ συγκεκριμένη συνταγή είναι πολύ εύκολη, άρα ιδανική για όσους δε θέλουν να ασχολούνται πολύ ώρα με την κουζίνα ή δεν έχουν τον απαιτούμενο χρόνο. Το κρέας παίρνει όλη τη νοστιμιά απο τα λαχανικά, με τα οποία μαγειρεύεται. Έ… Read More
  • Έχω αυξημένο ουρικό οξύ..Τί δίαιτα να ακολoυθήσω;Το αυξημένο ουρικό οξύ (ή υπερουριχαιμία όπως αλλιώς ονομάζεται) είναι μια δυσάρεστη κατάσταση κατά την οποία παρατηρείται πόνος, πρήξιμο και φλεγμονή στις αρθρώσεις. Σχεδόν οι μισοί απο εκείνους που εμφανίζουν αυξημένο ουρικ… Read More
  • Οι θαυμαστές ιδιότητες της κολοκύθας! Το φθινόπωρο είναι, μεταξύ άλλων, και η εποχή της κολοκύθας. Είναι η εποχή αυτού του πολύ νόστιμου και ταυτόχρονα θρεπτικού λαχανικού. Συνήθως η κολοκύθα είναι στρογγυλή και πορτοκαλί, αν και το χρώμα, το σχήμα και το μέγ… Read More
  • Η διατροφή στη σπαστική κολίτιδα Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως αποκαλείται πιο επιστημονικά η σπαστική κολίτιδα, είναι το πιο συχνό σύμπτωμα του γαστρεντερικού συστήματος. Υπολογίζεται ότι η επίπτωση του κυμαίνεται απο 11 έως και 20% του πληθυσμο… Read More
  • "Έχω λίπος στο ήπαρ, τί πρέπει να τρώω;"Η μη αλκοολική λιπώδης διήθηση ήπατος είναι πλέον μια πολύ συχνή πάθηση-νόσος, η οποία εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να οδηγήσει σε κίρρωση ακόμα και σε καρκίνο του ήπατος. Είναι στενά συνδεδεμένη με την παχυσαρκία, την … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.