Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Πικάντικο πιλάφι με λαχανικά & κοτόπουλο

Ο συνδυασμός του κοτόπουλου με τα λαχανικά και τα μπαχαρικά δίνουν μια ιδιαίτερη γεύση και νοστιμιά σε αυτό το πιάτο. Ένα φαγητό που μαγειρεύεται εύκολα, χρησιμοποιώντας ένα μόνο σκεύος, ενώ είναι κατάλληλο τόσο για μεσημεριανό όσο και για δείπνο. 
Ιδανικό για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή αλλά και για εσάς που βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους!


                         Υλικά (4 μερίδες)  

                    600γρ. φιλέτο κοτόπουλο 
                             2 κρεμμύδια
                  2 φλυτζ. λαχανικά διάφορα*
                  1 1/2 φλυτζ. ρύζι για πιλάφι
                          1 κουταλάκι κάρυ
                       1 κουταλάκι πάπρικα
                      4 κουταλιές ελαιόλαδο
                            αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση :

Ζεσταίνετε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και αχνίζετε το κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκιές) με ελάχιστο νερό για λίγα λεπτά. 
Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σωτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και τα λαχανικά, ανακατεύετε. Τέλος, ρίχνετε και το ρύζι, ανακατεύετε 1-2 φορές να λαδωθεί. Προσθέτετε βραστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτονται τα υλικά. Καρυκεύετε. 
Χαμηλώνετε τη φωτιά (στο μέτριο προς χαμηλό) κι αφήνετε να σιγοβράσει 20 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι. Ελέγχετε το φαγητό όσο βράζει μήπως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμη. 
Αφήνετε να κρυώσει λίγο και σερβίρετε. 
Τρώγεται ευχάριστα και όταν κρυώσει, σε θερμοκρασία δωματίου. 


Αθανασία Κακλαμάνου
Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, MSc

* Λαχανικά μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν, εγώ συνηθως το φτιάχνω με πιπεριά κόκκινη, φασολάκια στρογγυλά, καρότα, καλαμπόκι και αρακά



Related Posts:

  • Η διατροφή στη σπαστική κολίτιδα Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, όπως αποκαλείται πιο επιστημονικά η σπαστική κολίτιδα, είναι το πιο συχνό σύμπτωμα του γαστρεντερικού συστήματος. Υπολογίζεται ότι η επίπτωση του κυμαίνεται απο 11 έως και 20% του πληθυσμο… Read More
  • Αλμυρά κουλουράκια καρότου ! Σας προτείνω σήμερα αυτά τα αλμυρά κουλουράκια. Είναι τραγανά, νόστιμα, εύκολα στην παρασκευή τους και νηστίσιμα. Μπορείτε να τα απολαύσετε στο πρωινό σας ενώ είναι ιδανικά για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο, αλλ… Read More
  • Μακαρονάδα με λαχανικά και κοτόπουλο Μια εύκολη, νόστιμη, ελαφριά μακαρονάδα για μεσημεριανό ή βραδινό. Είναι το γνωστό πιάτο της κινέζικης κουζίνας προσαρμοσμένο στα ελληνικά δεδομένα !  Υλικά (2 μερίδες) : 200γρ. σπαγγέτι ή λινγκουίνι 200γρ. κ… Read More
  • Οι θαυμαστές ιδιότητες της κολοκύθας! Το φθινόπωρο είναι, μεταξύ άλλων, και η εποχή της κολοκύθας. Είναι η εποχή αυτού του πολύ νόστιμου και ταυτόχρονα θρεπτικού λαχανικού. Συνήθως η κολοκύθα είναι στρογγυλή και πορτοκαλί, αν και το χρώμα, το σχήμα και το μέγ… Read More
  • Διατροφή το καλοκαίρι: οδηγός επιβίωσης Το καλοκαίρι έφτασε και αναμένεται ν’αλλάξει λίγο πολύ την καθημερινότητά μας, βελτιώνοντας τη διάθεσή και δίνοντας ευκαιρίες για πιο χαλαρές, ξένοιαστες στιγμές. Σε αυτή τη χαλαρότερη γενικά ατμόσφαιρα επηρεάζονται και … Read More

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.