Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Νηστίσιμα κουλουράκια με κακάο κι ελαιόλαδο

Υγιεινά και νόστιμα κουλουράκια για την περίοδο της νηστείας αλλά και για όσους προσέχουν τη διατροφή τους όλο το χρόνο.

Φτιάχνονται εύκολα και διατηρούνται για αρκετές ημέρες. Δοκιμάστε τα!




Υλικά (30 κουλουράκια)

100ml ελαιόλαδο
100ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 κουταλιές λικέρ κακάο (ή κονιάκ)
1/2 κουταλάκι σόδα φαγητού
1 κουταλάκι μπέικιν
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
100γρ. ζάχαρη
350γρ. αλεύρι 
50γρ. κακάο σκόνη άγλυκο


Σε μεγάλο μπολ βάζετε το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν (καλύτερα να τα έχετε κοσκινίσει πριν). 
Σε άλλο μπολ βάζετε το λάδι, το χυμό, τη ζάχαρη και το ξύσμα απο το πορτοκάλι. Ανακατεύετε με ένα σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη.
Παίρνετε ένα ποτηράκι και διαλύετε τη σόδα στο λικέρ, προσθέτετε στα υγρά υλικά κι ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε σταδιακά τα στερεά υλικά (αλεύρι κλπ) και ζυμώνετε ώστε να έχετε μια ζύμη ομοιογενή, σχετικά μαλακή, που να μην κολλάει στα χέρια.

Στρώνετε λαδόκολλα στη λαμαρίνα του φούρνου. 
Πλάθετε μπαλάκια ζύμης (στο μέγεθος ενός καρυδιού)και τα πατάτε λίγο να πλατύνουν. 
Τοποθετείτε στο ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους (θα φουσκώσουν λίγο στο ψήσιμο).

Ψήνετε στους 160-170 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 20 περίπου λεπτά, ανάλογα το φούρνο. Θα πρέπει να είναι μαλακά αλλά συμπαγή απο την κάτω πλευρά. 
Τότε βγάζετε απο το φούρνο κι αφήνετε να κρυώσουν. 

Φυλάσσετε σε φαγητοδοχείο που να κλείνει καλά.


Η συνταγή είναι της σεφ Μαρίνου Νικόλ (nicolscooking.gr)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.